pirmdiena, 2014. gada 14. aprīlis

New in RFW

Kāmēr es čakli visu aprīli strādāju un iepauzēju bloga rakstu tapšanā, kā zināms Rīgā notika 20. modes nedēļa! Man pašai gan izdevās izbrīvēt vien 4. aprīli, lai klātienē vērotu tādu zīmolu skates kā IN by Inga Nipāne, M-Couture, D-Efect un Narciss.

Par visu pēc kārtas un šodien man ļoti gribas izcelt RFW debitantus Baibu Ladigu un Ingu Nipāni. Man ļoti patika ;)

Īsumā par Baibas Ladigas kolekciju runā tā : "Aizvadītos 6 gadus Baiba Ladiga dzīvoja Šanhajā un daudz prātojusi par jēdzienu "mājas". Veidojot tērpus dizainere vēlējās tuvināt cilvēka dzīves vidi un interjera elementus, ar kuriem it kā apaug cilvēka ķermenis. Auduma apdrukas veidotas izmantojot Japānas antīko flīžu un Ķīnas vāzu zīmējumus, Anglijas podiņu krāsns motīvus, dažādas tekstūras un koka virsmu elementus. Tērpu formas ir apjomīgas, manāmas ģeometriskas līnijas.
Apavi no koka un tērauda tapuši sadarbībā ar inženieri Kārli Dzelzīti un arhitektu/dizaineri Peter Oetken."




Ļoti liels prieks par Baibas atgriezšanos un panākumiem modes lauciņā :) Starpcitu, pirms entajiem gadiem Baiba man ir šuvusi kleitu un bikses, toreiz vēl strādājot kā modes dizainere modes namā "Tēma".


Otra RFW debitante ir zīmola IN dizainere Inga Nipāne, kuru kolekcijai iedvesmoja viduslaiku bruņinieki. Lai arī krāsas ir pieklusinātas, vairāk pelēkā, tomēr ar saviem pieguļošajiem siluetiem, sievišķīgām formām, grafiskām līnijām, reljefiem un ielocēm, mani tā uzrunā. Kleitas un mēteļi viegli iedzīvosies pašpārliecinātas sievietes garderobē!



Kamēr Baibas Ladigas zīmola tērpus uzdrošināsies uzvilkt īstas fašionistes, tikmēr IN zīmola kleitas un mēteļi lieliski papildinās ikdienas garderobi ;) 

Ko tu saki? Patika?



K.

2 komentāri:

  1. Tā garā brūnā kleita tāda tīri ņičevo, bet nu vairāk par 80,- (latiem) par viņu atdod nebūtu gatava..

    AtbildētDzēst
  2. Man patīk melnā, noderētu reizēs, kad vajag ielikt sevi rāmjos un izskatīties nedaudz elegantāk....tās cena, ja nemaldos, bija ap 200 eiro ;)

    AtbildētDzēst