ceturtdiena, 2014. gada 13. marts

Spring/Summer 2015

Kas būs modē nākošvasar?
Modes tendenču prognozētāji jau tagad gatavi pavēstīt, ko mēs valkāsim 2015. gada pavasarī/vasarā. Februāra beigās Parīzē norisinājās Eiropā lielākā un nozīmīgākā tekstilizstrādājumu izstāde "Premiere Vision". Izstāde notiek 2 reizes gadā un tās ietvaros tiek parādītas apģērbu, apavu un aksesuāru krāsu un materiālu tendences, kas būs aktuālas pēc 18 mēnešiem.
Nākamgad tērpos tiks izmantotas spilgtas, bet ne pārāk intensīvas krāsas. Neona izaicinošas krāsas būs pagātne, tāpat apģērbā un aksesuāros maz redzēsim melno. Tā vietā pavasaris/vasara toņu paletē dominēs pozitīvas krāsas, kas rada svaigu un vitālu noskaņu.
Tendenču prognozētāja Paskalina Vilhelm apgalvo, ka uz modes skates mēlēm daudz redzēsim jūraszilā. No paterniem moderni būs it kā ar ūdenskrāsām apgleznoti audumi - ziedi un abstrakti raksti - un nelieli, vienkārši grafiskie elementi, piemēram, trīsstūri, rūtis vai punkti. 
Aktuāli būšot arī dabiski, matēti audumi kā kokvilna un lins, bet ne tik daudz spīdīgie kā atlass un zīds. Aktuāla būs nelīdzena pat raupja faktūra, kā arī saburzītie, neizgludinātie audumi.

Izstādi "Premiere Vision" apmeklēja arī Latvijas bērnu apģērbu zīmola "Lazy Francis" īpašniece Olga Krūze, kura stāta: "Izstādē meklējām nākamajai vasarai dzīvespriecīgus un spilgtu krāsu audumus, kurus kombinēt ar pašu zīmētiem rakstiem. Tā kā radām izsmalcinātu un svinīgu tērpu, auduma izvēle ir ļoti nozīmīgs posms. Lai arī izstāde bija milzīga, atrast vienlaikus interesantus un dabiskus izejmateriālus nebija viegls uzdevums, jo lielākā daļa krāsaino audumu ar oriģinālu faktūru, satur diezgan lielu procentu sintētikas. Tas mums kā bērnu apģērbu ražotājiem neder. Pēdējā izstādes dienā izdevās atrast audumu, kurš atbilst mūsu zīmola kvalitātes prasībām un, kurš arī tiks izmantots Lazy Francis nākamā gada pavasara/vasaras kolekcijā. Tā ir lieliska sajūta,kad, redzot oriģinālu audumu, jau rodas tēli un idejas tērpiem. Izstādes apmeklējums patiešām ir vērtīgs iedvesmas avots."

Foto - Lazy Francis un PremiereVision.com


Es šodien uz audumu veikalu ;) Un tu?

K.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru